onsdag den 31. marts 2010

Navlepiercing og alder

Hvor gammel skal man være for at få en navlepiercing?

Et spørgsmål som alt for mange stadig ikke kender svaret på er hvad aldersgrænsen er for at få en piercing i navlen. Svaret er heller ikke lige til, for der er ingen officiel lov på området.
Faktisk er det sådan at man kan som 13årig let få sig en piercing i navlen uden det er imod loven - Det betyder bare ikke at det er en god idé.

18 år og navlepiercing

Hvorfor bør man vente til at man er fyldt 18 før man får en navlepiercing? Ikke alene fordi at men som 13årig ikke er i stand til at forudse hvordan ens liv vil se ud om fem år, men mest af alt fordi man ikke selv kan bestemme hvordan kroppen udvikler sig. Faktum er at kroppen ikke er færdigudviklet som trettenårig.
En navlepiercing sidder et sted hvor kroppen udvikler sig meget. Selve navlen udvikler sig godt nok ikke mere resten af livet, eller ihvertfald ikke særligt meget. Men det er alt uden om navlen som er altafgørende for om du får grimme ar eller irriterende komplikationer med navlen efterfølgende.
Tager du f.eks. på i vægt, ved pludselig depration, sygdom eller andet, så kan din navlepiercing hurtigt blive for lille - også uden at du selv lægger mærke til det. Det betyder at din hud ikke kan vokse, pga. piercingen, og nu vil du pludselig begynde at udvikle et grimt ar. Ligeledes er det sværrer at holde en "ung" navle ren og derved undgå infektioner, end det er som fuldvoksen.

Hvorfor vente med navlepiercingen?

Der er intet i loven som forhindre dig, men der er ikke mange piercere, eller i hvert fald dygtige piercere, som ønsker at pierce en så ung person. Det går ud over deres ry og kan ende med at skade dem meget. Derfor afholder de fleste dygtige piercere sig fra at pierce så unge mennesker, men man kan stadig finde enkelte som er villige. Men så bør du spørge dig selv - Vil du virkelig have at en amatør skal stikke en stor, potentielt MEGET farlig, nål i dig? Et sted hvor du måske i forvejen, med børn etc, vil komme til at få rigeligt med ar, strækmærker etc? Er det risikoen værd?

3 kommentarer:

  1. Hej, jeg er 15 år. Vil du anbefale mig at få lavet en navlepiercering?

    SvarSlet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  3. Hej jeg er 13 og drømmer om at få en navlepiercing så ville bare lige høre om jeg skulle vente eller hvad?

    SvarSlet