fredag den 13. juli 2012

Navlepiercingers stigende popularitet


Navlepiercinger er en form for kropskunst, der har oplevet en voldsom stigning i popularitet siden det sidste årti i forrige århundrede. Piercing har altid været populært i form af indsnit i ører og næse, men de nyeste modetrend søger nye og mere bizarre dele af kroppen at pierce. Det omfatter navle, bryst, kønsorganer, øjenbryn, læber, tunge osv. Piercingens popularitet er afspejlet i forskellige sociale netværkssider som har flere fanskarer, der er dedikeret til denne form for kropskunst.

Der er mange grunde bag opblomstringen af denne kropskunst. Nogle praktiserer piercing som en del af en religiøs kultur, nogle gør det i et forsøg på at overholde den gældende mode, nogle betragter det som en bekræftelse af individualitet, nogle får seksuel nydelse ud af det, mens andre igen gør oprør mod en herskende kultur eller værdier. Der er imidlertid forskellige tabuer og forbud udbredt i befolkningen.

Denne kontroversielle form for kropskunst voksede sig populær i vesten efter anden verdenskrig i de homoseksuelle kredse. Punkbevægelse cementerede den yderligere. I USA blev piercing gjort populær af Malloy og Ward, som betragtes som grundlæggerne af moderne piercing. Begivenhederne tog fart, da en gruppe homoseksuelle blev arresteret i England under ”Operation Spanner” og idømt 10 års fængsel for forskellige forbrydelser, og piercing var en af dem. Piercingkunst vandt bred popularitet i forbindelse med dette, og kunstnere begyndte at udråbe piercing som en stilerklæring.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar