torsdag den 26. august 2010

Navlepiercing – et overblik

Navlepiercinger er piercinger gennem navlen. Piercing har en ganske lav afstødningsrate. I en navlepiercing er den øvre del af navlen gennemboret/piercet. Navlepiercing dukkede først op da modellen Christy Turlington viste det til et modeshow i London i 1993. Denne tendens blev gjort ekstrem populær i 1993, da modellen Alicia Silverstone viste sin piercede navle i musikvideoen til hittet "Cryin '" af den populære musikgruppe Aerosmith.

Navlepiercing heler normalt efter 6 måneder. I de fleste tilfælde er det en slags overfladeheling, og derfor tager kun den tid selve indgrebet tager. Den væsentligste grund til, at navlepiercing har vundet stor popularitet er, at den let kan dækkes i den helende periode. Således er risikoen for smitte meget lav med navlepiercinger. Navlepiercing er især populær blandt kvinder.

Smykkerstænger (”barbells”) er almindeligt anvendt i disse piercinger. Faktisk laves den første piercing i sig selv af en stang. De stænger der er i navlenpiercingen kaldes bananstænger/bananklokker/buede-stave. Disse findes i flere dekorative former, undertiden endda med et dinglende vedhæng. Store ringe, der også er kendt som Captive Bead Rings (CBR) bæres også i navlepiercinger. Målene på en standard bananklokke er: længde: 9.5/11 mm, tykkelse: 1,6 mm. Standard-bananklokken kaldes også ”14 gauge post”. Smykkebutikker kalder disse bananklokker navleringe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar